Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Yπερθέρμανση αυτοκινήτου

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την υπερθέρμανση του αυτοκινήτου σας ακολουθήστε τις απαραίτητες ενέργειες:..

-Αν ο δείκτης θερμοκρασίας λειτουργεί, την πρώτη ένδειξη για αύξηση της θερμοκρασίας θα τη λάβετε από τη βελόνα που πλησιάζει στο κόκκινο (μέγιστη θερμοκρασία).

-Σε αυτή την περίπτωση, ανοίξτε αμέσως το καλοριφέρ στη μέγιστη θερμοκρασία και γυρίστε το διακόπτη του ανεμιστήρα στη μέγιστη ένδειξη. Αυτή η κίνηση θα εκτονώσει ένα μέρος της θερμότητας από τον κινητήρα.

-Αν η θερμοκρασία δεν πέσει, σταματήστε το αυτοκίνητο και σβήστε τον κινητήρα.

-Σταματήστε το όχημα, σβήστε τον κινητήρα όσο πιο γρήγορα μπορείτε και μην ανοίξετε το καπό μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καπνός.

-Αν δεν υπάρχει καπνός, ανοίξτε το καπό για να εκτονωθεί η θερμότητα και περιμένετε ώστε ο κινητήρας να κρυώσει.

-Ένας κινητήρας που έχει υπερθερμανθεί χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να επανέλθει στη φυσιολογική του θερμοκρασία.

-Κοιτάξτε κάτω από το όχημα αν υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού.

-Όταν ο κινητήρας έχει κρυώσει, ελέγξτε τη στάθμη στο δοχείο του ψυκτικού υγρού. 

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει σε υπερθερμασμένους κινητήρες να φέρουμε το αυτοκίνητο σε στάση το γρηγορότερο δυνατόν αφήνοντας το χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο να δουλέψει. Θα βοηθήσουμε τον κινητήρα ακόμη περισσότερο εάν ανάψουμε και την θέρμανση καμπίνας στην μεγαλύτερη δυνατή ρύθμιση. Μόλις κρυώσει ο κινητήρας μπορούμε μετά να συμπληρώσουμε ψυκτικό υγρό η νερό σε περίπτωση που δεν έχουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ
: Ποτέ δεν ανοίγουμε το καπάκι του ψυγείου όσο ο κινητήρας λειτουργεί η είναι ακόμη ζεστός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις